Lidköpings Ridklubb bedriver verksamhet 47 veckor om året och har aktiva ca 600 medlemmar. Klubbens verksamhet består av bl a ridlektioner, teoretisk utbildning och tävlingar. Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet och är enda godkända Ridskolan i kommunen. Vi är kvalitetsmärkta genom våra skyltar, godkänd anläggning och utbildad personal och hästar.


Klubben är en ideell förening, vilket innebär att vi medlemmar själva äger anläggning och hästar. Vi har ingen vaktmästare, kanslist eller någon som sköter städning. Alla medlemmar behöver därför ställa upp 5-10 tim/termin. Det kan gälla att stå i cafeterian, vara funktionär eller städa.

 Varje rid grupp har ideell tjänst enligt schema. Samtliga gruppmedlemmar anmäler sig i pärmar i entrén. Målsman är ansvarig och deltar för elev under 16 år, 18 år gäller för cafetjänst. Vid ev förhinder skall byte ske med annan inskriven elev på LRK.  Någon form av vara får man sälja ca 1gång/år.

Våra RIDLÄRARE är välutbildade med mångårig erfarenhet av ridning och hantering av hästar. På ridskolan finns 32 hästar varav 16 stora och 16 ponnyer som LRK äger.

TILL DIG SOM RIDER LEKTION

En ridlektion är 45 min, inklusive upp- och avsittning och innefattar skolridning, uteritter, markarbete/hoppning samt avsuttna lektioner. I varje rid grupp är man max 10 elever. Ridskolan förbehåller sig rätten att när som helst under pågående termin ändra ridtid och gruppindelning.  En stalluppgift ingår för eller efter varje lektion och kan vara ex stallskötsel, utfodring eller persedelvård.

Ridlektionens innehåll: Vad gäller teori eller avsuttna lektioner varierar beroende på vart i utbildningsstegen gruppen befinner sig. Det är viktigt när man håller på med hästar att man inte bara lär sig rida utan även lär sig att på ett ansvarsfullt och korrekt sätt handskas med hästarna.

Sen ankomst: I de fall eleven anländer när lektionen har börjat kan vi tyvärr inte låta eleven deltaga på lektionen. Detta av säkerhetsskäl samt respekt för hästar och ridkamrater.

 Vid återbud av ridlektion: missad lektion är tyvärr missad. ÅTERBUD sker i hippocrates. Anmäl återbud senast kl: 13.00 samma dag du rider, lördag senast 08.30. Detta för våra hästars välmående och ridlärarnas planering. 

All fakturering för ridlektioner sker via Hippocrates. Observera att ridavgiften skall betalas i förskott och behöver vi påminna om ridavgift tas en avgift ut på 100:- per påminnelse. Är inte ridavgiften betald delas ingen häst ut. Medlemsavgift betalas en gång per år och i den ingår en olycksfallsförsäkring.

Aktuell information om vad som är på gång får du på vår hemsida. Gilla oss gärna på Facebook ”Lidköpings Ridklubb-officiella sidan”

Vi hoppas att du skall trivas i klubben och har du synpunkter eller frågor eller önskemål är du alltid välkommen att höra av dig.


EN TIMME I VÄRLDEN ÄR ALDRIG FÖRSLÖSAD OM DEN ÄR TILLBRINGAD I SADELN…

Ridlärarna Lidköpings ridklubb

 

Dessa regler gäller vid användande av mobiltelefon i vår verksamhet - LÄR HÄR

KVALITETSMÄRKT RIDSKOLA

Klubbar anslutna till Svenska Ridsportsförbundet som bedriver ridskoleverksamhet ska:

  • sätta medlemmen och hästen i centrum
  • erbjuda medlemmar i alla åldrar utbildning i hästhållning och ridning byggd på en klassisk grund och med inriktning mot ridsportens tävlingsdicipliner. För detta krävs att verksamheten leds av yrkeskompetent personal, att ridskolan förfogar över lämpliga och välskolade hästar samt en ändamålsenlig anläggning
  • vara föredömen i hästhållning och följa förbundets hästhållningspolicy
  • stimulera barns och ungdomars sociala utveckling genom att följa förbundets idéprogram "Ridsporten Vill" med värderingar och riktlinjer beträffande barn- och ungdomsverksamheten.

 

RIDSKOLAN

Vill du börja rida!

2024-05-21

Nybörjare startar när vi får ihop full grupp/10 elever.
Har du ridvana ponny/häst finns större chans att börja omgående!
Vid intresse mejla admin@lrk.se, ange även då ditt telefonnummer.

Ridavgift

2024-01-10

Ridschema m.m våren 2024

2024-01-05

Medlemsavgift 2024

2023-12-08

Nyhetsarkivet

TÄVLING

Klubbtävlingar våren 2024

2024-05-08

Terminsplanering våren 2024

2024-01-02

Tävlingsarkivet

INFO FRÅN DISTRIKTET

KALENDER

<<juli>>
måntisonstorfrelörsön
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234